Nyhléns Hugosons satsar i paketering
/Gör som Magnus Nilsson, vd för Nyhléns Hugosons. välj en förpackningslinje från Finnvacum.
Nya miljoninvesteringen ska bädda för produktionsökning för
företaget, som under förra året ökade köttförsäljningen tvåsiffrigt
i norra Sverige.
Kött- och charkföretaget Nyhléns Hugosons gör en investering i sin anläggning i Skellefteå, där företaget paketerar sina produkter. Totalt investerar man 8 miljoner kronor i tre nya maskiner, som bland annat ska förlänga hållbarheten på produkterna.
– Vi har investerat i en skivningsmaskin och två förpackningsmaskiner, varav den ena är en "skinpack"-maskin. Det är en förpackningsteknik som större aktörer på nationell nivå i dag arbetar med. Men vi är den första på regional nivå i Norrland som investerar i den här tekniken. Det gör helt enkelt att konsumenten får en längre hållbarhet på de packade köttprodukterna, säger Magnus Nilsson, vd för Nyhléns Hugosons, till Food Supply.