Nyhléns Hugosons satsar i paketering

Gör som Magnus Nilsson, vd för Nyhléns Hugosons. välj en förpackningslinje från Finnvacum.

Gör som Magnus Nilsson, vd för Nyhléns Hugosons. välj en förpackningslinje från Finnvacum.

Nya miljoninvesteringen ska bädda för produktionsökning för
företaget, som under förra året ökade köttförsäljningen tvåsiffrigt
i norra Sverige.

Kött- och charkföretaget Nyhléns Hugosons gör en investering i sin anläggning i Skellefteå, där företaget paketerar sina produkter. Totalt investerar man 8 miljoner kronor i tre nya maskiner, som bland annat ska förlänga hållbarheten på produkterna.

– Vi har investerat i en skivningsmaskin och två förpackningsmaskiner, varav den ena är en "skinpack"-maskin. Det är en förpackningsteknik som större aktörer på nationell nivå i dag arbetar med. Men vi är den första på regional nivå i Norrland som investerar i den här tekniken. Det gör helt enkelt att konsumenten får en längre hållbarhet på de packade köttprodukterna, säger Magnus Nilsson, vd för Nyhléns Hugosons, till Food Supply.

Läs hela artikeln